Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

GP:s redaktionschef blir konsult på Welcom

Publicerad: 23 mars 2015, 08:59

Anders Goliger och Joakim Brinkenberg

Welcom har värvat Göteborgs-Postens redaktionschef Anders Goliger som kommunikationskonsult.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs PostenJoakim BrinkenbergWelcomAnders Goliger

Anders Goliger kom till GP från TV4 år 2000 och har under tiden på tidningen bland annat varit nyhetschef, projektledare för GP:s tv-kanal och nu senast  redaktionschef. Han har under fem år dessutom fungerat som ställföreträdande ansvarig.

– Jag är sugen på att ta med mig det jag kan och har lärt mig under 20 år som journalist,   redaktör och chef i en helt ny bransch. Och min erfarenhet av Welcom är att det är en   aktör med imponerande känsla för kommunikation och en stor förståelse för den värld   jag kommer ifrån. Det handlar inte om ett föråldrat PR-tänkande med no comments-råd   utan om sund transparens och en kreativ mix av journalistik, reklam och webblösningar   i alla kanaler, säger Anders Golinger i ett pressmeddelande.  

Anders Goliger understryker att det inte handlar om någon "flykt" från papperstidningsvärlden.  

– Jag har trivts väldigt bra på GP, har haft ett nära och gott samarbete med min chefredaktör  och vår fantastiska redaktion – som gör en högklassig tidning trots tuffa besparingar.   Men efter 15 år känner jag ett behov av ny stimulans. Jag fyllde 40 i höstas och det   känns som ett bra läge i livet att byta arbetsuppgift och miljö. Och när jag nu tar steget   är Welcom mitt naturliga förstaval.

Welcoms vd Joakim Brinkenberg har stora förhoppningar på sin värvning.   
– Han kommer att innebära mycket i form av sin erfarenhet och sina djupa kunskaper   om dagens medievärld – och har dessutom en positiv personlighet som passar perfekt   in i vårt gäng. Anders är kort sagt en rekrytering som stärker vårt kunderbjudande och   som ytterligare understryker vår journalistiska profil.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.