Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

GP:s samhällschef hoppar av

Publicerad: 10 november 2016, 10:48

Eva Parkrud slutar som samhällschef.

Eva Parkrud slutar som samhällschef på Göteborg-Posten. Resumé erfar att orsaken är missnöje mot ledningen.
– Nej, det finns många anledningar till att jag fattat det här beslutet, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenMediebranschenCecilia Krönlein

Chefen för samhällsredaktionen, Eva Parkrud, hoppar av sin tjänst. Hon lämnar även redaktionsledningen. I ett inlägg på Facebook skriver hon:
"Eget val, bra val. Men ikväll vill inget annat än den ledsna känslan infinna sig".

Till Resumé säger hon:
– Jag har gjort mitt där nu. Jag tror det är bra att det kommer in en chef där som har gjort det valet i den nuvarande situationen. Men jag vill framhålla att det har varit ett fantastiskt roligt jobb med underbara medarbetare, säger Eva Parkrud.

Ny samhällschef på GP blir bildchefen, tillika tf. nyhetschefen, Anders Håkansson. Eva Parkrud får istället en roll på tidningens nya printorganisation som är på väg att formas.
– Den ska se till att planera tidningen. Medan de andra ska ägna sig åt innehållet ska vi fördela gracerna och ta tillvara på det som produceras online. Där kommer jag, för att citera min chef, stötta upp avdelningen inledningsvis. Sedan får vi se.

Enligt Resumés källor handlar Eva Parkruds avhopp om ett missnöje med chefredaktören Cecilia Krönleins sätt att leda tidningen. Men också på grund av bristen på resurser till samhällsavdelningen. Själv vill hon inte ge några konkreta orsaker.
– Nej, det handlar inte om enskilda personer, grupper eller händelser. Det finns mågna anledningar till att jag fattat det här beslutet, säger hon.

Vad består din ledsna känsla i?
– Att lämna ett så viktigt uppdrag, och människorna som jag jobbat nära. Det är ett stort steg att ta, och det haar tagit lång tid att komma fram till det här beslutet. Det har varit ledsamt under den tiden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.