Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

GP värvar från Expressen

Publicerad: 21 januari 2016, 14:52

I dag kontrakterades Anders Abrahamsson och Sandra Divinyi till GP Online. De två tv- och webbreportrarna värvas från konkurrenten Expressen. Samtidigt anställs den före detta SVT-medarbetaren Marina Ferhatovic.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenRekrytering

Göteborgs-Posten och Stampen Digital satsar på sin digitala affär och journalistik i den nybildade avdelningen GP Online. Tidigare i vinter värvades en duo Göteborgsredaktionen från public service; Monir Loudiyi från SR och Louise Lindell från SVT. De gick in i en så kallad "Spetskompetensgrupp" på redaktionen i Göteborg.

Nu värvas nästa par in från konkurrenten Expressens västsvenska edition, GT.  Anders Abrahamsson är tv-reporter som det senaste året har varit en av Expressen TV:s mest frekvent förekommande reportrar på stora nyhetshändelser i Västsverige, bland annat genom den intensiva bevakningen kring Lisa Holm-mordet. Han har en bakgrund som reporter på Stampen-titeln Bohusläningen och ingår i en riktad satsning på GPTV:

– Jag hoppas Anders ska bli en viktig spelare för oss i vårt arbete att vidareutveckla GPTV till helt nya nivåer under 2016, säger onlinechefen Markus Hankins i ett pressmeddelande.

Sandra Divinyi har som krim- och webbreporter arbetat mycket på Expressen TV. På GT avslöjade hon den så kallade "Överförmyndarnämnd"-skandalen i Göteborg. Hon har därtill gjort flertalet uppmärksammade kriminalreportage och bevakat MC-gängen i Västsverige. Även hon har en bakgrund i en Stampen Local media-titel, då hon varit hos TT-Ela i hemstaden Trollhättan före flytten till Göteborg.

– Sandra har en bred skolning i allt från reporterarbete från desk till LIVE-tv arbete och har ett starkt digitalt perspektiv i sin journalistik, något som gör att hon blir ett starkt tillskott till vår redaktion. Detta är viktiga element då vi sätter upp tuffa mål på oss själva att realtidsgranska makthavarna i vår region och nå fram med relevant journalistik till våra trogna läsare, säger onlinechefen Markus Hankins i en kommentar.

Bägge rekryteras till "Spetskompetensgruppen" på GP:s Online-redaktionen i Göteborg men kommer att bidra med material till alla Stampen Local medias titlar runt om i Västsverige. I pressmeddelandet skriver GP att samarbetet mellan de olika Stampen-titlarna i Västsverige kommer att intensifieras och omorganiseras under 2016.

Samtidigt rekryteras även en tredje medarbetare – från den egna vikariepoolen. Marina Ferhatovic som under det senaste året gjort sin andra vända på Göteborgs-Posten. Nu får hon fast anställning och i Stampens nya digitala satsning-

– Hon har ett unikt kontaktnät hon byggt upp under många år som frilansare och har internationella perspektiv på nyheter som blir en viktig del av vårt arbete med att utveckla oss som digital nyhetsorganisation. Jag tror Marina kan bli en tung pjäs i onlinejournalistiken i Sverige under de kommande åren, säger Markus Hankins, onlinechef på GP i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.