Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Grundaren lämnar Nordic PA – Johan Jakobsson går till Svenskt Näringsliv

Publicerad: 16 december 2019, 09:06

Johan Jakobsson var med och grundade Nordic Public Affairs 2010. Den 1 mars 2020 blir han chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt Näringsliv.


Ämnen i artikeln:

Nordic Public AffairsSvenskt Näringsliv

Nordic Public Affairs grundades av Johan Jakobsson och Martina Lind, som båda har en bakgrund bakgrund inom Liberalerna. Byrån har genomgående visat starka siffror med vinstmarginaler mellan 30 och 40 procent. Förra året var rörelseresultatet (EBIT) 9,2 miljoner kronor med en omsättning omsättningen på 25,3 Mkr (25,2) vilket ger en vinstmarginal på 36,5 procent.

Nu blir han chef för för kommunikation & opinionsbildning på Svenskt Näringsliv.  Han tillträder tjänsten den 1 mars 2020.

– Jag är mycket nöjd med att kunna rekrytera Johan Jakobsson. Johan har lång och relevant erfarenhet och ett djupt kunnande inom kommunikation och opinionsbildning. Han har de kvalifikationer som krävs för att utveckla vårt opinionsbildande arbete och bidra till att fler förstår att marknadsekonomi är avgörande för välstånd, tillväxt och hållbar utveckling, säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke i en kommentar.

Johan Jakobsson har tidigare även varit vice Sverigechef på Kreab. Dessförinnan var han partisekreterare och chef för Liberalernas riksorganisation.

Med Johan Jakobssons sorti tar den andra medgrundaren Martina Lind över som huvudägare för Nordic Public Affairs. Det rapporterar Dagens Opinion.

Byrån startar också en ny partnergrupp som utöver Markus Uvell och Martina Lind även kommer bestå av vd Helena Dyrssen, Henry Sténson, Per Rosencrantz och Greger Ekman.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News