Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Grundarna kliver ned – United Screens får nytt ledarskap

Publicerad: 23 april 2019, 13:55

Natalie Tideström Heidmark och Nicolin Lillhage.

United Screens grundare och vd Malte Andreasson lämna sin roll men kommer fortsätta jobba för Youtubenätverket. I hans ställe går Natalie Tideström Heidmark in. Vid sidan av det kliver även Nicolin Lillhage in som vice vd.


För ett drygt år sedan köpte den tyska mediekoncernen RTL det nordiska Youtubenätverket United Screens från ägarna Bonnier, Malte Andreasson och Stina Bergfors (tidigare Honkamaa). Prislappen uppgavs ligga på 120 miljoner kronor. Förvärvet sågs som ytterligare ett steg i RTL:s "total video"-strategi.

Från att bolaget 2013 grundades av Malte Andreasson och Stina Bergfors har de haft roller som vd respektive rådgivare. Nu kliver Malte Andreasson ned från sin position som vd, han kommer dock fortsätta jobba för United Screens som konsult.

På hans plats kliver Natalie Tideström Heidmark, tidigare sales director på United Screens i Sverige, in.

Ny vice vd är Nicolin Lillhage, tidigare kommersiell chef på United Screens.

United Screens är det största Youtubenätverket i Sverige och har nästan samma räckvidd i målgruppen 12-44 som tv-kanalerna TV3 och TV4. Bland de 500 profilerna som är knutna till nätverket finns bland andra Matgeek och Therese Lindgren.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.