Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Guldspaden-vinnare till Metro

Publicerad: 5 september 2017, 07:21

Jacob Bursell, har fått nytt skrivuppdrag.

Ekonomijournalisten, författaren och poddaren Jacob Bursell blir ny kolumnist i Metro. Han att dela med sig av sin kunskap kring världsekonomin – men också privatekonomi.


Ämnen i artikeln:

MetroEkonomiJacob Bursell

Jacob Bursell har jobbat som ekonomijournalist i flera år och bland annat belönats med grävpriset Guldspaden för granskningen av den svenska revisionsbranschen. Förra året gav han ut boken "Risk", som handlar om datoriserad aktiehandel, och i dag tar podden "Kapitalet" upp det mesta av hans tid. Han ansvarar också för projektet "Make it in Sweden", en poddradio på arabiska med syftet att hjälpa nyanlända att hjälpa sig själva in i samhället.

Nu blir han också kolumnist för Metro och temat blir ekonomi – med allt vad det innebär.

– Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker, säger Jacob Bursell i ett pressmeddelande.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Jacob Bursell.

– Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MetroEkonomiJacob Bursell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.