Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gunilla Asker blir ny vd på digitalt HR-bolag

Publicerad: 6 april 2020, 08:12

Ica:s tidigare marknadsdirektör Gunilla Asker blir ny vd på Edge.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Asker

Som tidigare vd på Svenska Dagbladet och marknadsdirektör på Ica och SJ är Gunilla Asker en av medie- och kommunikationsbranschens mest erfarna. Nu blir hon ny vd på Edge, ett bolag som genom sin digitala tjänst ska effektivisera kundernas arbete med personal- och HR-frågor. Gunilla Asker tillträder sin tjänst den 4 maj.

– Edge har gjort en imponerande transformation, att ställa om sitt erbjudande till en e-handel för att hjälpa HR, chefer och personalansvariga att enklare och mer tillgängligt kunna skapa en trygg och schysst vardag för medarbetarna. Oavsett om man arbetar strategiskt eller operativt med HR-frågor så tycker jag den aspekten är viktigare än någonsin, säger Gunilla Asker i ett pressmeddelande.

Edge är en del av börsnoterade Wise-koncernen, en koncern bestående av 12 dotterbolag inriktade på olika delar av HR. Koncernen omsätter 929 miljoner kronor varav Edge står för 69 miljoner kronor. 2018 gjorde Edge ett resultat på en miljon kronor.

– Edge utmanar det traditionella sättet att köpa och komma i gång med digitala produkter inom HR. Vi har under en tid letat noga efter rätt person att leda Edge:s resa framåt. Gunilla är en erfaren ledare med en dokumenterad förmåga att leda företag genom digital transformation och samtidigt utveckla framgångsrika team där medarbetare trivs och kundupplevelsen stärks. Jag är mycket glad över att Gunilla nu träder in i rollen som vd för Edge, säger Ingrid Höög, vd för Wise Group AB.

 

 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla Asker

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News