Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gunilla Herlitz till Klarna

Publicerad: 2 oktober 2019, 08:27

Gunilla Herlitz

Foto: Andreas Elgstrand

Den forne tidningsdrottningen Gunilla Herlitz går till Klarna som konsult och för att arbeta med betalbolagets leverans- och kundservice-erbjudande.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzKlarna

Kundtjänst har varit en strategisk nyckel i uppbyggnaden av Klarna. Nu kommer en rutinerad kraft in för att stötta upp utvecklingen av kundtjänst när den tidigare tidningsmakaren Gunilla Herlitz kommer att jobba på konsultbasis inom ramen för kundservice och leverans. Det framgår av ett internt meddelande som skickades ut till personalen på onsdagen.

Enligt meddelandet kommer avdelningarna för customer service experience och service center att slås samman till en enhet för customer service. Gunilla Herlitz kommer att leda team inom det nya området och även få ansvar för service och leverans.

Kommunikationschefen Aoife Houilhan skriver i ett uttalande till Resumé:

– Gunilla kommer in med djup kunskap om transformation i bolag med hög tillväxt och vi ser fram emot hennes bidrag.

Gunilla Herlitz var publisher på Dagens Nyheter åren 2009–2013 innan dess var hon chefredaktör för Dagens Industri. Under 2013 blev Gunilla Herlitz affärsområdeschef för Bonnier News, och  vd även Dagens industri och Expressen. Hon avgick som vd för från Bonnier News 2016.

2018 blev hon vd för kommunikationsbyrån Miltton Labs. I samband med uppköpet av House of Friends klev hon ned från vd-posten och har sedan dess varit styrelseordförande i Miltton Sverige.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzKlarna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.