Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gustav Egerstedt blir regissör på Film de Liberté

Publicerad: 26 augusti 2019, 13:03

Gustav Egerstedt.

Foto: CreativeMornings/Richard Ortega

Gustav Egerstedt, tidigare creative director på Saatchi & Saatchi, blir ny regissör hos produktionsbolaget Film de Liberté.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiGustav Egerstedt

I våras rapporterade Resumé att Saatchi & Saatchis mångårige creative director Gustav Egerstedt lämnar byrån, bland annat för att istället utforska sina filmambitioner.

Nu står det klart att han ansluter som ny regissör hos produktionsbolaget Film de Liberté.

– Film de Liberté är ett litet, skickligt och okomplicerat gäng och de kändes som en perfekt match för mig och hur jag vill jobba. Jag tänker att mitt reklamhuvud kommer att bli en tillgång både för mig som regissör och förstås även för de som väljer att jobba med mig. Tre regi-uppdrag är redan igång, så hittills rullar det på bra, säger Gustav Egerstedt i ett pressmeddelande.

Gustav Egerstedt kom i våras ut med en kort dokumentärfilm under namnet "Skyll er själva om ingen kommer" som handlar om ett reklamprojekt som aldrig blir av. Projektet blev en liten knuff i ryggen att ta steget från den trygga byråtillvaron.

– Vi är superglada att ha signat med Gustav. Hans långa erfarenhet från reklambranschen i kombination med sin kärlek till film gör honom unik i sitt slag. Han kommer att passa in och komplettera oss perfekt, kommenterar Christer Kildén på Film de Liberté.

Utöver regiuppdrag jobbar Gustav Egerstedt fortsatt med ett antal projekt som reklamkreatör, bland annat på Saatchi & Saatchi.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.