Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gusten Dahlin till Fotbollskanalen

Publicerad: 14 mars 2018, 08:16

Gusten Dahlin tillsammans med Tobias Rosvall.

Gusten Dahlin återvänder till rutan i Fotbollskanalens nya satsning Fotbollslabbet.


Ämnen i artikeln:

Gusten DahlinFotbollskanalenTV4

Efter fotbolls-EM 2016 fick Gusten Dahlin lämna Discovery under uppmärksammade former, något han berättat om i Resumés helgintervju.

Sedan dess har han och kollegan Thomas Wilbacher stått på egna ben med podcasten "Tutto Balutto". Nu står det dock klart att han gör comeback i tv-rutan i Fotbollskanalens nya satsning Fotbollslabbet. Programmet kommer att fokusera på de stora europeiska ligorna och Gusten Dahlin kommer även skriva krönikor för kanalen. Enligt ett pressmeddelande kommer Fotbollslabbet använda sig av spelardata från plattformen playmaker.ai som grund till diskussioner och analyser.

– Det känns verkligen jättespännande att få göra "Fotbollslabbet". Jag gick igång på idén direkt och tycker hela formatet är superintressant, modernt och fräscht. Jag tror att vi är väldigt många fotbollsnördar där ute som välkomnar statistik, analys och siffror till diskussionen som redan är fylld av åsikter, tycke och smak. Att jag dessutom får möjligheten att skriva om internationell fotboll igen känns otroligt inspirerande, i synnerhet ett VM-år som detta, säger, Gusten Dahlin.

Experter i Fotbollslabbet kommer att vara Hasse Backe och Ola Lidmark, en av grundarna till Football Analytics Sweden som tagit fram playmaker.ai.

– Jag är väldigt glad att Gusten nu är en del av Fotbollskanalen. Hans breda kunskap inom internationell fotboll och hans erfarenhet som programledare är perfekt för att leda ett program som "Fotbollslabbet". Ingen i Sverige har tidigare gett sig på att förklara de stora fotbollssnackisarna med utgångspunkt i så här avancerad data, därför känns det väldigt spännande att vi på Fotbollskanalen kan bryta ny mark här, säger Tobias Rosvall, chefredaktör för Fotbollskanalen och digitalchef sport på Bonnier Broadcasting.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.