Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han är ny chefredaktör på GHT

Publicerad: 7 juli 2016, 07:36

Terje Carlsson.

Foto: Pressbild/Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning

Föreningen grävande journalisters ordförande Terje Carlsson blir chefredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.


Ämnen i artikeln:

Föreningen Grävande Journalister

– Det är med ödmjukhet, stolthet och glädje som jag tar mig an uppdraget att axla Torgny Segerstedts mantel. Hans omtalade motstånd mot Hitler och den svenska censuren tjänar än idag som inspiration för alla som värnar demokrati och pressfrihe, säger Terje Carlsson i en kommentar.

Han ska nu ansvara för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, vars nyutgåva utkommer i samband med årets bokmässa i Göteborg, med skribenter som Hans Blix, Alexandra Pascalidou, Per Jönsson och Bengt Göransson.
– Min ambition är att leda ett lag av entusiastiska kollegor som tillsammans kan göra GHT anno 2016 till en läsvärd och uppskattad papperstidning. Just nu arbetar vi för fullt med att skapa en snygg och modern tidning fylld av intressanta reportage och initierade krönikor, fortsätter Terje Carlsson.

Ägare av tidningen och ansvarig utgivare är Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.