Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han är ny vd för Nice Drama

Publicerad: 17 september 2018, 08:14

NENT Studios, en del av Nordic Entertainment Group (NENT Group), har utsett Alexander Tanno till vd för produktionsbolaget Nice Drama.


Ämnen i artikeln:

Nordic Entertainment GroupNiceProduktionsbolag

Alexander Tanno ansluter till Nice Drama efter att ha haft rollen titeln head of content strategy and international co-productions på Viaplay. Alexander Tanno tillträder den nya tjänsten den 1 oktober och tar över som vd efter Mikael Wallen. Han kommer att rapportera till NENT Studios vd Morten Mogensen.

I ett pressmeddelande säger Alexander Tanno:  
– Nice Drama är ett enastående företag med ett väldigt imponerande track record när det kommer till att producera högkvalitativa tv-serier och filmer. Min ambition är att bygga företaget med expertis samtidigt som vi skalar och exanderar genom nya genrer och samarbeten.

Morten Mogensen, vd för NENT Studios:
– Alexander har varit med och tagit fram Viaplays bästa nordiska dramaproduktioner och hans kunskap om unikt berättande gör honom perfekt för att leda Nice Drama. Jag vill också tacka Mikael Wallen för att ha gjort Nice Drama till det fantastiska företag det är i dag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News