Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Han är ny vd på Lajkat

Publicerad: 26 Augusti 2016, 10:54

Rickard Sandett värvas från Mediekompaniet för att sätta fart på viralsajtens affärer.


Ämnen i artikeln:

LajkatSchibsted

I våras knoppades Lajkat av som ett eget bolag och Pontus Ogebjer gjordes till vd. Nu har Schibsted dock rekryterat Rickard Sandett som ska ta viralsajten till nästa nivå. Närmast kommer han från Mediekompaniet där han var content marketing manager. Dessförinnan var han affärsutvecklingschef på Tre Kronor Media. Han har även han arbetat på Minimedia och Postnord.
– Det är en enormt spännande utmaning att fortsätta utveckla innehållet till den svårflörtade unga målgruppen 15-24, och skapa förutsättningar för annonsörer att i större utsträckning nå ut till den, säger Rickard Sandett i en kommentar.

Lajkat startades 2014 av Ehsan Fadakar och Erik Carlsson inom ramen för Aftonbladet. Men duon har gått vidare inom Schibsted. I ingår sajten i affärsområdet Schibsted Growth, tillsammans med bolag som Prisjakt, Lendo, Let´s Deal och Vinguiden.
– I Richard Sandett får vi en resultatdriven kraft med förmåga att skapa ökade intäkter kring vårt innehåll. Han har i sina tidigare uppdrag visat prov på bred affärsmässig kompetens, som vi kommer att få stor glädje av, säger Miriam Grut Norrby, styrelseordförande för Lajkat.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

LajkatSchibsted

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.