Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir chef för Sveriges Radios trafikredaktion

Publicerad: 11 januari 2018, 10:19

Mårten Randberg blir ny chef för Sveriges Radios trafikredaktion då Janne Peterson går i pension.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Mårten Randberg är i dag agendachef på P4 Stockholm/P5 STHLM. Tidigare i karriären har han varit bland annat nyhets- och programchef samt tillförordnad kanalchef på P4 Stockholm.

När Janne Peterson i april går i pension tar han dock över som chef för Sveriges Radios trafikredaktion.

– Trafikredaktionens betydelse visar sig inte minst genom att det är så naturligt för trafikanter att kontakta redaktionen för att berätta om det är något som inte är som det ska, riskfyllda situationer på vägarna eller stopp och förseningar i kollektivtrafiken. Vi vet också att i lägen som exempelvis oväder eller andra större händelser så vänder sig publiken till Sveriges Radio för att hålla sig uppdaterade och i dessa sammanhang har trafikredaktionen en central roll. Redaktionens specialkunskaper och redaktionens betydelse för publiken lockar, säger Randberg i ett pressmeddelande.

– Janne har gjort ett strålande jobb med att utveckla och säkerställa att trafikredaktionen har en nära relation till vår publik, att vi lever upp till vårt beredskapsuppdrag och hela tiden tar kliv såväl tekniskt som publicistiskt. I Mårten Randberg får redaktionen en chef som på ett utmärkt sätt kan fortsätta det arbetet, säger Jakob Sillén, chef för Sveriges Radio Område Mälardalen där Trafikredaktionen ingår.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.