Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir Expressens nya korrespondent i Moskva

Publicerad: 22 april 2016, 10:08

Foto: Cornelia Nordström/Expressen

Carl Fridh Kleberg har varit utrikesreporter på TT och senare Expressen, innan han nu alltså tar rollen som korrespondent i Ryssland.


Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånExpressenMagnus Alselind

Reportern kommer att ha Moskva som bas och rapportera ryska nyheter för Expressen, Expressen TV och utrikessajten Geo.

– Ryssland påverkar Sverige på en massa olika sätt – politiskt, ekonomiskt och inte minst i säkerhetshänseende. Inget land i Östersjön kan strunta i Ryssland vare sig man vill eller inte, särskilt inte när Ryssland för en alltmer offensiv utrikespolitik, säger Carl Fridh Kleberg i ett uttalande.

De största frågorna rörande Ryssland är i dag enligt den nye korrespondenten landets roll som maktspelare i Mellanöstern, kriget i Ukraina och parlamentsvalet som genomförs i år.

Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen:

– I en tid där regimer och politiska krafter vill styra kommunikationen genom propaganda och åsiktsjournalistik är betydelsen av egen närvaro större än någonsin. Expressen har stora utrikestraditioner och rapporterar från dit världens blickar riktas, men vi ger också röster till de människor som annars inte skulle ha någon, de som vår Istanbul-korrespondent Terese Cristiansson berättat om i sina hyllade ”Sommar i P1”- och ”Vinter i P1”-program.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.