Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir head of brand på AI Sweden: ”Drömjobb”

Publicerad: 13 januari 2022, 10:44

Max Ahlborn.

Foto: Privat

Max Ahlborn går till Sveriges nationella center för artificiell intelligens och blir varumärkesansvarig för organisationen. ”Att få jobba med att accelerera Sveriges AI-utveckling, för en så brett förankrad organisation med ett så starkt och viktigt mandat är ett riktigt drömjobb”, säger han.


Ämnen i artikeln:

AIMax AhlbornB-ReelGoogle

För nästan 10 år sedan lämnade Max rollen som vd för B-Reel i New York för att flytta hem till Sverige och jobba med politisk kommunikation för Miljöpartiet och som politiskt sakkunnig till Utbildningsministern. Sedan 2016 har Max drivit egen konsultverksamhet med uppdrag som bland annat CCO åt Volta Trucks, kommunikationschef för Gather och mycket annat.

Nu värvas han till organisationen AI Sweden som Head of brand.

– Att få jobba med att accelerera Sveriges AI-utveckling, för en så brett förankrad organisation med ett så starkt och viktigt mandat är ett riktigt drömjobb, säger han i ett pressmeddelande.

Max Ahlborn rekryterades av organisationens kommunikationschef Mikael Ljungblom som är nöjd med värvningen.

– Att accelerera användningen av AI i Sverige är ett otroligt brett uppdrag som rör allt från talangattraktion och bistå regeringen med kunskapsunderlag till att kommunicera forskningsresultat. Kommunikationen är en bärande del i många delar av arbetet och jag är mycket glad över att kunna välkomna Max till AI Sweden. Han kommer med en senioritet, en gedigen och bred kommunikativ expertis, samt en erfarenhet från många olika branscher som kommer vara mycket viktig för oss när vi tar nya kliv i vår utveckling, säger Mikael Ljungblom.

”En fantastisk miljö”

Sveriges nationella center för artificiell intelligens finansieras till häften av skattebetalarna och till hälften av näringslivet och bolag som Google, Volvo och Astra Zeneca.

– Det finns en mycket sympatisk grundinställning hos AI Sweden att artificiell intelligens primärt är ett verktyg för positiv samhällsförändring. Hos oss jobbar ett antal ledande AI-profiler men också journalister, lingvister, AI-forskare, historiker, entreprenörer, förändringsledare och många andra som inte har sin bakgrund inom tech. Det är en fantastisk miljö att verka inom och en syn på AI som är viktig att dela, även internationellt, säger Max Ahlborn.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

AIMax AhlbornB-ReelGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.