Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir Nordenboss på Discovery

Publicerad: 22 november 2016, 13:41

Michael Lang.

Foto: Pressbild

Amerikanen Michael Lang får ansvaret för Discoverys verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenDiscovery NetworksTv-branschen

Michael Lang har en gedigen bakgrund i tv-branschen i en rad tunga roller. Bland annat var han med och grundade streamingtjänsten Hulu. Dessutom har han varit vd för filmjätten Miramax och lett affärsutvecklingen på Fox Entertainment.

Han rekryterades till Discovery Networks så sent som i våras, och får nu utökat ansvar. Michael Langs fullständiga titel blir "President International Development, Digital and Discovery Nordics". Som sådan rapporterar han till Jean-Briac Perrette, President och vd för Discovery Networks International.
– På bara sex månader har Mike levererat enorma värden till vår verksamhet, som till exempel vårt banbrytande BAMTech Europe-samarbete med Major League Baseball Advanced Media. Han är en visionär och strategisk ledare, som kommer att bygga vidare på dessa styrkor och öppna nya möjligheter för vår nordiska verksamhet, säger David Zaslav, president och vd för Discovery Communications i ett pressmeddelande.

Michael Lang tar plats i den nordiska ledningsgruppen tillsammans med landscheferna Harald Strömme (Sverige och Norge) samt Christian Kemp (Danmark och Finland).

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News