Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir ny chef för Sportbladet

Publicerad: 13 mars 2015, 14:48

Pontus Carlgren

Foto: Pressbild

Pontus Carlgren har varit tillfällig sportchef sedan oktober men tar nu över rollen som ordinarie sportchef på Sportbladet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetPontus CarlgrenSportbladetJan Helin

Sedan 1997 har Pontus Carlgren haft olika uppdrag på Aftonbladet. Han har arbetat som redigerare, nattchef, nyhetschef och onlinechef på kvällstidningen. Innan det var han på tidningen Folkbladet/Östgöten.

– Det är ett otroligt spännande och utmanande uppdrag med tanke på den omvälvande tid vi lever i. Det är också ett väldigt tacksamt uppdrag med tanke på vilken otroligt stark redaktion Sportbladet är i grunden. Det visar vi varje dag i alla kanaler och inte minst under skid-VM nyligen. Sportbladet kommer fortsätta vara en organisation i ständig utveckling, säger Pontus Carlgren.

Pontus Carlgren kommer inom en snar framtid att tillsätta en sportledning vars uppgift, enligt ett pressmeddelande, blir att "staka ut vägen och ta nästa steg för Sportbladet".

Aftonbladets publisher Jan Helin kommenterar valet av den nya sportchefen.

– Pontus Carlgren har med sin långa och gedigna erfarenhet på sportredaktionen drivit omställningen av Sportbladet online på ett imponerande sätt de senaste åren. Tillväxten i räckvidd, utvecklingen av tv-format som Sportbladet News och Sportbladets förmåga att överföra sin unika ton i sociala medier är en utveckling som pekar framåt.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.