Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir ny chef för TT:s kommersiella affär

Publicerad: 20 juni 2017, 07:08

Per-Anders Broberg, tidigare vd på Utgivarna, blir ny chef för TT:s affär mot kommersiella kunder.


Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånPer-Anders Broberg

Per-Anders Boberg har tidigare arbetat på Expressen i 26 år, bland annat som administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.

– Det här är en strategisk och viktig rekrytering för TT Nyhetsbyrån. Per-Anders Broberg har en lång och bred erfarenhet inom media, han är sprungen ur en tydlig kommersiell kultur på Expressen och bidrar med nya perspektiv, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Boberg kommer senast från tjänsten som vd för Utgivarna, en tjänst han lämnade tidigare under våren.

– Per-Anders Broberg har också en bakgrund som suppleant i TT:s styrelse. Han vet vad vi är för företag och han vet vilka utmaningar vi står inför, fortsätter Jonas Eriksson.

– TT Nyhetsbyrån har ett starkt varumärke med hög trovärdighet och kvalitet i såväl innehåll som tjänster. Jag ser fram emot att vara med och utveckla TT:s affär, säger Per-Anders Broberg.

I samband med tillsättandet av Broberg blir Kerstin Pilhage, i dag affärsutvecklingschef, chef för TT:s affärsutveckling och samlade affär. Lotta Lindborg, nuvarande försäljningschef, kommer under början av hösten att tillträda en ny tjänst på Stockholms auktionsverk. Vid hennes avslut tillträder Per-Anders Broberg sin tjänst.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.