Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir ny chef på Kunskapskanalen

Publicerad: 12 januari 2015, 14:36

Johan Grafström.

Foto: Johan Bergmark/UR.

Johan Grafström kliver upp från att ha varit chef för barnredaktionen på UR till att bli ny kanalchef för Kunskapskanalen.


Ämnen i artikeln:

SVTKunskapskanalen

Tidigare har Johan Grafström varit projektledare för SVTi med ansvar för nyheter och samhälle och även programchef för barn, samhälle, dokumentär och nya medier på SVT i Malmö.

– Johan Grafström blir utmärkt som ny chef för Kunskapskanalen. Men sin breda ledarkompetens och digitala erfarenhet har han helt rätt profil för att ta kanalen in i framtiden.  Som flerårig UR-medarbetare är han också väl förtrogen med URs utbildningsuppdrag. Det blir intressant att se hur han ihop med resten av kanalledningen vill utveckla kanalen, säger Åsa Paborn, publiceringschef på UR i ett pressmeddelande.

Johan Grafström tillträder på sin tjänst under våren. I samband med det påbörjas rekrytering av en ny chef till Barnredaktionen på UR.

– Jag är oerhört glad över förtroendet att ta över Kunskapskanalen, som har en stark ställning hos publiken. Kanalen har ett fantastiskt utbud och är verkligen public service absoluta kärna. Nu hoppas jag kunna bidra till att fler upptäcker kanalen och gör den till sitt första val, säger Johan Grafström.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTKunskapskanalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.