Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir ny kommunikationschef på SOS Alarm

Publicerad: 22 april 2020, 09:00

Staffan Ekengren tillträder rollen efter sommaren.

Foto: Press

Staffan Ekengren lämnar Scania för SOS Alarm.


Ämnen i artikeln:

SOS AlarmScania

Staffan Ekengren kommer närmast från positionen som chef för Scania Newsdesk där han under sju år ansvarat för bolagets globala redaktionella kommunikation. Innan dess var han presschef på ICA-gruppen, redaktör på dåvarande Räddningsverket samt journalist på bland annat Svenska Dagbladet, Gotlands Allehanda och Smålandsposten.

Nu står det klart att han tillträder som ny kommunikationschef på SOS Alarm. Bytet sker efter sommaren. Han kommer också att ta plats i företagsledningen. 

– Jag ser mycket fram emot att börja på SOS Alarm, det är ett uppdrag som är rätt unikt eftersom det kombinerar både kommersiell- och samhällskommunikation. Min avsikt är att ta SOS Alarms redan starka kommunikation till nästa steg och utveckla den ytterligare. Jag har haft några fantastiskt roliga och lärorika år på Scania och det är mycket därifrån jag tar med mig, bland annat förändringsledarskap, modet att våga prova nya saker och erfarenheter av att utveckla innehåll i digitala kanaler, säger Staffan Ekengren.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

SOS AlarmScania

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.