Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir ny kommunikationsdirektör på LKAB

Publicerad: 21 april 2020, 07:37

Foto: Mats Lundqvist

Niklas Johansson efterträder Bo Krogvig som kommunikationsdirektör på gruvkoncernen LKAB. Gruvkoncernen hämtar därmed ytterligare en kommunikationsdirektör från Socialdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

LKAB

Niklas Johansson kommer närmast från en tjänst som statssekreterare åt Mikael Damberg under dennes period som närings- och innovationsminister. Han har även haft en liknande tjänst under utrikeshandelsminister Ann Linde.

Nu tar han över efter Bo Krogvig, som också har en lång bakgrund inom Socialdemokraterna, som ny kommunikationsdirektör på LKAB.

– Jag hälsar Niklas välkommen som kommunikationsdirektör. Det är en viktig markering att vi nu lyfter upp klimatfrågan som en viktig del inte bara i vårt interna arbete utan också i vår externa kommunikationsverksamhet, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.

– LKAB är i dag en föregångare inom gruvindustrin inte minst när det gäller den alarmerande klimatfrågan. Samtidigt menar jag att vi har en skyldighet att inför omvärlden berätta om det arbete vi gör och de förutsättningar som gäller för oss. Det känns verkligen roligt att börja på LKAB, säger Niklas Johansson.

Bo Krogvig går istället vidare till en tjänst som direktör i vd-staben Strategiska projekt på LKAB, det rapporterar Affärer i norr.

 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

LKAB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.