Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir nyhetschef på Dagens Samhälle

Publicerad: 27 juni 2017, 12:56

Dagens Samhälle knyter till sig Erik Pettersson från ATL, lantbrukets egen affärstidning. Han ska medverka till tidningens digitala transformation och tillträder senast i september.

Ämnen i artikeln:

JournalistikDagens Samhälle

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


– Erik har varit drivande i att ställa om Atl från en analog tidningsprodukt till en framgångsrik digital utgåva och tidning. Jag är väldigt glad över att han vill vara med i vår digitala transformation och driva fram god och unik journalistik, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle i ett pressmeddelande.

Erik Pettersson har under drygt 20 år arbetat som journalist. Han kommer senast från rollen som webbredaktör och reporterchef på lantbrukets egen affärstidning Atl. Dessförinnan har han bland annat jobbat som chefredaktör på mjölkföretagarnas tidning, som nyhetschef och Londonkorrespondent på Expressen samt på Enköpings-Posten.

– Dagens Samhälle har ett väldigt gott renommé och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla journalistiken och driva tidningen framåt, kommenterar Erik Pettersson i en kommentar.

På senare tid har Dagens Samhälles värvat Johan Ekman som ny researcher, Monica Kleja som ny reporter och Margit Silberstein som ny krönikör. I förra veckan presenterades också det strategiska samarbetet med marknadskonsult- och databasföretaget Doublecheck. Syftet med samarbetet är att utveckla den redaktionella granskningen av den offentliga marknaden, samtidigt som det ger möjlighet att utveckla nya tjänster och produkter för tidningens målgrupper.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev