Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han blir tf programchef på TV4-Gruppen

Publicerad: 16 januari 2015, 12:24

Jakob Hansson

Foto: Jon Lindholm/TV4

Jakob Hansson, tills nu utvecklingsschef för allmän-tv, blir tillförordnad programchef för TV4-Gruppen när Maria Mowbray slutar efter 20 år på TV4 i februari. – Marias exit ger oss anledning att se över vår organisation, hur vi jobbar med våra program, och hur vi bäst säkrar framtida tittarframgångar, säger innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.


Sedan februari 2014 har Jakob Hansson arbetat som utvecklingschef på allmän-tv vid TV4-Gruppen. Med det har han också huvudansvarig för intake av programidéer. Nu får han rollen som tillförordnad programchef när Maria Mowbray lämnar efter 20 år på företaget i slutet av februari.

– Maria Mowbray är en fantastiskt kunnig, erfaren och uppskattad medarbetare som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Genom åren har Maria bidragit till flera av TV4:s största succéer, och att stärka TV4:s position på den internationella formatmarknaden. Jag är glad att Jakob Hansson vill ta över stafettpinnen på allmän-tv, där vi nu tillsammans ser över organisationen och fortsätter vår utveckling och transformation i ett snabbt föränderligt tv-landskap, kommenterar Åsa Sjöberg, innehållsdirektör TV4-Gruppen.

Jakob Hansson värvades till TV4-Gruppen från Titan, där han hade arbetat sedan 1999, de sju sista åren som utvecklingschef. Innan dess var han  roducent och exekutiv producent.

– Vi har en lång rad nya satsningar på TV4 Play och en mängd stora och tunga underhållnings- och dramaproduktioner såväl inom TV4 som Sjuan framför oss i år. Det digitala helhetstänket ligger i fokus för vårt arbete. Och samtidigt som våra tyngsta linjära titlar också ofta är de som går bäst på TV4 Play och ger det största engagemanget på sociala medier, jobbar vi nu ännu hårdare med att utveckla både våra plattformsoberoende och helt digitala satsningar, säger Jakob Hansson i en kommentar.

Maria Mowbray har under de senaste åren varit biträdande programchef, programavdelningschef och nu senast programchef. Tidigare har hon jobbat som exekutiv producent och formatinköpare.

– Det har varit en lång och fantastisk resa som med lite avbrott varat i 20 år. Under dem har TV4 ständigt utvecklats, lyckats vara relevant för och engagera Sveriges tv-tittare. Jag är övertygad om att den resan fortsätter, men jag har varit nästan hela mitt yrkesverksamma liv på TV4 och känner nu att det är dags att göra något nytt, säger Maria Mowbray i samma pressmeddelande.  

Utöver Jakob Hansson börjar Susanna Jacobsson, tidigare programchef på Eyeworks, som en av två produktionschefer allmän-tv.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.