Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han får nytt SR-pris

Publicerad: 15 juni 2010, 08:19


Kulturjournalisten och författaren Steve Sem-Sandberg får det nyinstiftade Kerstin M Lundberg-priset av Sveriges Radio. Priset är på 50 000 kronor.
– Jag är jätteglad för att jag har fått priset. Den här typen av fördjupande kulturjournalistik med betoning på att lyfta fram Europa har ju blivit lite eftersatt på senare år, säger Steve Sem-Sandberg i en kommentar.

Juryns motivering:
”Steve Sem-Sandberg får Sveriges Radios Kerstin M Lundberg-pris för att han under många år som kulturjournalist beskrivit Europa inifrån och ut. I kritik, reportage och krönikor lyckas han korsklippa kultur och samhälle, nutid och historia, litteratur och liv, så att de belyser och berikar varandra. Med Steve Sem-Sandberg som personlig, djupt initierad men aldrig snorkig guide reser vi allt längre in i den europeiska kulturen – utan att någonsin komma till vägs ände eller historiens slut.”

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.