Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han lämnar GP för GT

Publicerad: 30 mars 2015, 08:29

Daniel Olsson

Efter sex år på Göteborgs-Posten byter reportern Daniel Olsson arbetsplats till konkurrenten Göteborgs-Tidningen.


Ämnen i artikeln:

Sofia DahlströmLasse Wierup

Resumé har tidigare rapporterat att Sofia Dahlström lämnar rollen som nyhetschef på GP för uppdraget som chefredaktör på GT. Nu följer alltså Daniel Olsson sin kollegas fotspår.

Under sin karriär har Daniel Olsson nominerats till både "Stora journalistpriset" och Föreningen Grävande Journalisters pris "Guldspaden" vid ett flertal tillfällen. Förra året tilldelades Daniel Olsson Publicistklubben i Västra Sveriges stora pris med motiveringen: "Vare sig det gäller den lilla snabba nyheten eller det stora avslöjandet överraskar han sina läsare, sätter press på makten och gör avtryck i samhället."

I ett pressmeddelande berättar Daniel Olsson att han valt att lämna GP för GT för att han vill vara med och utveckla innehållet i olika kanaler när GT satsar på lokal journalistik. Han säger vidare att det känns inspirerande att samarbeta med Expressens grupp för undersökande journalistik.

– GT är redan idag en driven och nyhetshungrig redaktion som ligger långt fram i den digitala omställningen, därför känns det utvecklande att efter lärorika år som granskande reporter på Göteborgs-Posten få vara med om nästa steg på GT, säger Daniel Olsson.

Christian Holmén, chef för Expressens grävgrupp, kommenterar rekryteringen:
– Daniel Olsson är en av landets bästa undersökande reportrar, det har jury efter jury konstaterat, och vår ambition är att fortsätta att stärka den samhällsviktiga journalistiken i alla editioner och i alla mediekanaler. Därför är jag glad för att Daniel Olsson börjar på GT, säger Christian Holmén.

Förutom att ha arbetat på GP har Daniel Olsson också varit på Expo, Metro i Göteborg och Skaraborgs Läns Tidning. 2013 gav han ut boken "Helvetet inifrån" om Hells Angels – tillsammans med Lasse Wierup.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.