Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han ska hjälpa NOA att lyfta till nästa nivå

Publicerad: 6 december 2016, 14:07

Per Bruun och Thomas Høgebøl, COO och vd på The North Alliance.

Foto: Pressbild

Ottobonis tidigare byråchef Per Bruun har värvats av nätverket The North Alliance. Som operativ chef kommer han att avlasta vd:n Thomas Høgebøl.


Ämnen i artikeln:

Thomas HøgebølReklambyråerNoaThe North AllianceOttoboni

Per Bruun lämnade Ottoboni i våras efter fyra år på den digitala byrån. Åren dessförinnan spenderade han i Kina på byråer som Wunderman och Tribal DDB. Nu blir det istället ett nordiskt fokus, i rollen som operativ chef (COO) på The North Alliance (NOA). Här kommer han att leda det dagliga arbetet med nätverkets största kunder och se till att de interna processerna ständigt förbättras.
– Han kommer att vara baserad i Stockholm och vara mycket ute i verksamheterna, säger Thomas Høgebøl när vi ses på Kungsgatan 5 där NOA:s svenska byråer sitter.

Han och Per Bruun träffades innan sommaren och kemi uppstod direkt.
– Vi delar syn på hur branschen förändras och utvecklas. Istället för en vanlig intervju pratade vi i två timmar och höll på och ritade på whiteboard-tavlan, berättar Per Bruun om mötet.

Hans bana i kommunikationsbranschen började redan på 1990-talet under internetboomen. Först på Spray och sedan vidare till Framfab vars resa från uppgång till fall han bevittnade på nära håll.
– Vi som kom in i branschen då hade inga mentorer. Nu kan man själv ibland vara en mentor till yngre kollegor. En annan stor skillnad är att vi då var "technology centric". I dag är vi "customer centric" och arbetar mycket mer med strategi, användarbeteenden, design och UX, säger Per Bruun.

Varför behöver NOA en operativ chef?
– Jag har ägnat de första två åren åt att strukturera gruppen på rätt sätt. Nu har vi en stabil grund att stå på. för att vi ska kunna växa vidare, både organiskt och genom förvärv, krävs att vi gör en ny resa. Och för att få ytterligare fart på den kommer Pelle in, säger Thomas Høgebøl.

Och hur påverkas din roll?
– Jag kommer att jobba ännu mer med att utveckla gruppen strukturellt, och se till att vi fortsätter den goda utvecklingen vi har haft i alla bolag under 2016. Jag får nu lyxen att kunna ägna mer tid åt alla projekt som jag involverar mig i.

Hittills har det varit NOA:s olika byråer som frontats mest utåt. Framöver kommer NOA:s varumärke att bli mer synligt på marknaden. Syftet är att visa bredden på den kompetens som finns inom nätverket. I de största uppdrag anlitar kunderna arbetsgrupper som går på tvären över de olika disciplinerna och byrågränserna.

Som operativ chef kommer Per Bruun se till att maskineriet fungerar så smidigt som möjligt.
– Vi vill kommunicera snabbare, implementera snabbare och jobba ännu mer agilt. I den gamla nätverksmiljön är det mycket siloperspektiv. Vår utmaning är att alla ska bli delaktiga, säger han.

Vid det här laget har Per Bruun redan hunnit jobba några månader på sitt nya jobb, och lärt känna verksamheterna han ska jobba med.
– Det är en imponerande samling byråer. Jag är glad att få chansen att jobba med dem. Man får sträcka på sig varje dag. Jag hade inte heller förväntat mig att samarbetskulturen skulle vara så pass implementerad redan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.