Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Han ska sköta försäljningen på Resumé

Publicerad: 21 juni 2016, 14:02

William Aboukhaléd.

Foto: Andreas Elgstrand

William Aboukhaléd är nya key account managern på Resumé. Han tar över efter Mikael Hellström som går på föräldraledighet.


Ämnen i artikeln:

Resumé

William Aboukhaléd är anställd av Bonnier Business Media och tar över som kundansvarig på Resumé. Han beskriver sig själv som en person med god social förmåga och som har lätt att knyta nya kontakter.
– Jag är uppvuxen i Saudiarabien där jag har gått på Svenska skolan i Riyadh fram till nionde klass. Därefter flyttade jag till Sverige för att fortsätta mina gymnasiestudier. Efter studenten började jag läsa ekonomprogrammet på distans via Uppsala universitet för att fortsätta min resa i Dubai, berättar han.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har alltid brunnit för försäljning och intresset kom när jag flyttade till Sverige efter 12 år utomlands. Redan som 15 åring fick jag börja sälja in mig själv för att passa in i det svenska samhället. Efter studenten fick jag en traineetjänst i Dubai som affärsutvecklare. Jag blev inhyrd som konsult främst till startups för att ta reda på ifall de hade en realisbar affärsidé samt hjälpa dem ta fram en långsiktig affärsplan. För att få en ny produkt eller tjänst att slå igenom krävs rätt marknadsföring i rätt kanaler och där fick jag intresse för mediebranschen.

Efter några år i Dubai flyttade William Aboukhaléd tillbaka till Sverige igen med målet att ta sig in i mediebranschen.
– Mitt första uppdrag var som Project Manager på Life Science Sweden där jag hade hand om tidningens övergripande annonsförsäljning. Efter det var jag på Metro där jag hade hand om nöjes-försäljningen. Under den perioden hann jag bygga ut och bredda mina kunskaper inom branschen och sålde bland annat bloggsamarbeten och andra digitala lösningar.

Vad ser du fram emot med att jobba för Resumé?
– Resumé är den tidning jag dagligen läser för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i branschen. Därför blev jag överlycklig av att få denna tjänst. Kan man önska sig något bättre än att jobba med något man verkligen älskar? Jag ser verkligen fram emot och nyttja mina kompetenser för att lyfta Resumé till nya höjder och på vägen få nya erfarenheter och utvecklas ännu mer.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Resumé

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.