Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hanne Kjöller till Expressen

Publicerad: 6 oktober 2016, 08:01

Hanne Kjöller.

DN:s förre ledarskribent blir krönikör i kvällstidningen.


Ämnen i artikeln:

Hanne KjöllerExpressenMagnus Alselind

I somras aviserade Hanne Kjöller att det var dags för henne att gå vidare från Dagens Nyheter. Därefter strömmade jobberbjudandena in, och hon fastnade för Expressens. Framöver kommer hon att skriva för tidningen på frilansbasis.
– Ja det stämmer. Vi skulle skicka pressmeddelande om det i dag men ni hann före. Hanne Kjöller blir en mycket viktig skribent för oss, med sin starka röst och stilistik. Vi är väldigt glada här att Hanne Kjöller efter många år på DN med en stor publik väljer att medverka i Expressen, säger redaktionschefen Magnus Alselind.

Hanne Kjöller säger själv:
– Jag fick väldigt många fler erbjudanden än jag hade kunnat drömma om i min ålder. Det var väldigt smickrande. Jag tyckte att Expressen kom med ett väldigt lockande erbjudande där jag fick fria händer. Det var ett av skälen jag lämnade DN för att bli frilans – att kunna ägna mer tid åt färre texter, att kunna skriva böcker och hålla föreläsningar. Expressen gav mig en fanatisk möjlighet tycker jag.

LÄS MER: "Jag blev akut stressad av rädslan att bli dödad"

Tanken är att hon ska skriva två krönikor i månaden i Expressen. En stor skillnad jämfört med tidigare är att de inte är på ledarplats.
– Jag kommer att skriva om allt från övermätta byggnadsarbetare i Sverige till sakpolitiska frågor som är i hetluften, laktosintolerans och allt annat som kan tänkas uppröra. Ungefär som jag skrivit tidigare, men nu behöver jag inte nu ta hänsyn till vad som är tidnings linje, vilket man måste göra som ledarskribent.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.