Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hänt-Gruppen värvar digital chef från Aftonbladet

Publicerad: 5 november 2018, 11:56

Aller media värvar redaktören Emil K Lagnelius till en ny roll som digital chef inom Hänt-gruppen.


Emil Karlsson Lagnelius har de senaste 13 åren arbetat på Aftonbladet i flertalet olika roller, bland annat som reporter och nyhetschef. Framförallt som redaktör på Plus-redaktionen där han varit en stor profil i sportvärlden. Tidigare har han arbetat på Värmlands Folkblad, DN och Expressen.

– Emil är en digital journalist med spetskompetens som kommer tillföra mycket i vårt utbud framåt. Han är dessutom en erkänt skicklig redaktör med öga för vad publiken vill ha. Med vårt kommande fokus på en mix av öppet och betalt innehåll blir det spännande att se honom in action i en ny genre, säger Tobias Wixtröm i ett pressmeddelande.

Den nyinrättade rollen som digital chef inom Hänt-gruppen är ett led i Aller medias satsning på nöjesjournalistik. I tjänsten rymmer både ansvar för betalt innehåll och det fria materialet.

– Jag har haft underbara år på Aftonbladet, men när Hänt och Aller media erbjöd mig den här spännande tjänsten var det självklart att tacka ja. Jag ser en stor potential i Hänt och det känns oerhört inspirerande att få vara med på resan, säger Emil Karlsson Lagnelius, tillträdande digital chef för Hänt-gruppen i en kommentar.

Hänt-gruppen består av sajten hänt.se samt tidningarna Hänt Extra, Hänt i Veckan, Veckans NU och TV-Guiden.

Emil Karlsson Lagnelius tillträder den nya tjänsten i januari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.