Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Här är Ekots nya grävchef

Publicerad: 6 april 2016, 09:37

Lisa Helgesson.

Foto: Tor Johnsson

Lisa Helgesson är ny grävchef på Ekot. Hon kommer närmast från P4 Uppland.


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonEkotSveriges Radio

I november slutade Fredrik Laurin som grävchef på Ekot efter ett drygt år på posten. Därefter har tjänsten stått vakant, fram tills nu. Ny grävchef är Lisa Helgesson som har varit agendachef/nyhetschef på P4 Uppland sedan 2007 och ställföreträdande kanalchef sedan 2008.
– Att få jobba med Ekots fantastiskt skickliga grävgrupp är en stor ära. Liksom att få vara med och utveckla Sveriges Radios undersökande journalistik tillsammans med alla kompetenta medarbetare. I en tid då mycket inom medierna handlar om snabbhet är det oerhört viktigt att vi samtidigt satsar hårt på den journalistik som kräver omfattande research och ibland mycket tid och resurser, säger Lisa Helgesson i ett pressmeddelande.

Hon tillträder sitt nya jobb lite senare under våren.
– Det känns mycket inspirerande att få välkomna en så rutinerad och uppskattad arbetsledare till oss. Ekots grävgrupp ska ta sig an de svåraste ämnena och göra samhällsviktiga granskningar. Lisa har helt rätt kvalifikationer för att leda det arbetet. Med sin stora erfarenhet av Sveriges Radio och public service kommer hon också spela en viktig roll i samordningen av hela företagets grävjournalistik, kommenterar Ekochefen Olle Zachrison.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.