Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Här är JR:s första rekryteringar

Publicerad: 30 september 2019, 08:44

Magnus Jakobssons och Evelina Rönnungs nyastartade byrå JR gör sina första rekryteringar i form av duon Viktor Einarsson och Teodor Fjäll.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstMagnus JakobssonEvelina RönnungForsman & Bodenfors

I slutet av augusti berättade Resumé om den nya kreativa byrån JR, som är grundad av Magnus Jakobsson, tidigare creative director på Åkestam Holst, och Evelina Rönnung, tidigare kreatör på Forsman & Bodenfors. Med JR har duon ambitionen att skaka om branschen med en byråmodell och en kultur som går stick stäv med hur saker fungerar i byrå-Sverige. Planen är att skräddarsy arbetet efter kunderna och erbjuda dem en smidigare och mer effektiv tillgång till kreativ och strategisk topp-talang än vad många stora byråer kan göra.

LÄS MER: "Byrårevoltörerna – så vill Evelina Rönnung och Magnus Jakobsson sticka ut med sitt nya bolag"

Nu gör JR sina första rekryteringar i form av Viktor Einarsson och Teodor Fjäll, som tidigare i år blev total-vinnare i den internationella studenttävlingen Young Glory. Teamet slog det globala rekordet för tävlingen och utnämndes därför till världens mest kreativa studentteam år 2019.

Viktor Einarsson och Teodor Fjäll har även vunnit den prestigefyllda portfolio-tävlingen som varje år anordnas av The One Show. Idag arbetar de på BBH, London, men väljer nu att lämna byrån till förmån för JR och Stockholm.

– Vi lärde oss mycket under vår härliga tid på BBH London. Som ett nästa steg känns det fantastiskt kul och utvecklande att få börja jobba tillsammans med Magnus och Evelina, som är två av branschens mest yrkesskickliga personer. Ambitionerna som JR har rimmar väl med våra och är den typ av byrå som vi verkligen tror hör framtiden till, kommenterar duon i ett pressmeddelande.

Magnus Jakobsson och Evelina Rönnung:

– Det känns givetvis mycket kul för oss när de kreatörer som verkligen kan välja och vraka bland kreativa byråer väljer oss, då en stor del av syftet med vår verksamhet är att rekrytera de allra bästa kreatörerna. Det ska bli mycket intressant att få jobba tillsammans med Viktor och Teodor.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.