Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Här är Ponds nya vd och byråchef

Publicerad: 25 augusti 2021, 09:52

Foto: Pressbild

Designbyrån Ponds vd Anna-Karin Trydegård väljer nu att sluta och blir i stället styrelseordförande. I hennes ställe kommer Johanna Augustin, som har arbetat på byrån i ett antal år.


Ämnen i artikeln:

Pond

Pond Designs tidigare vd, Anna-Karin Trydegård, kliver ner från rollen och blir från och med september styrelseordförande för byrån. Hon kommer som styrelseordförande fortsätta jobba aktivt med byrån, och bland annat fokusera på affärsutvecklingen. Det blir Johanna Augustin som får ta över som vd, och man får även en ny byråchef i Fredrik Svalstedt

– Vi är i ett spännande läge där vi under det senaste året har stärkt vårt erbjudande, fått en rad nya kunder och dessutom gjort ett flertal rekryteringar för att möta våra kunders efterfrågan, säger Johanna Augustin enligt ett pressmeddelande och fortsätter:
– Det kommer bli en inspirerande utmaning att driva utvecklingen framåt och vi ser fram emot att växa tillsammans med nya och befintliga kunder och kollegor.

– Johanna och Fredrik var ett självklart val, de har precis alla kvalitéer som krävs för att axla ansvaret och kompletterar varandra perfekt, säger Anna-Karin Trydegård i pressmeddelandet.

Under 2020 omsatte Pond Design 37,9 miljoner, vilket är drygt 13 procent lägre än 2019 (43,5 mkr). Rörelseresultatet ökade dock med över 60 procent till 7,8 miljoner (4,8 mkr). Byråintäkten blev 32,3 miljoner (35,7 mkr) och man hade 29 anställda, vilket ger en byråintäkt på 1,1 miljoner per anställd. Man gjorde en utdelning till aktieägarna på 5,2 miljoner kronor.

Nyckeltal 2020 (2019)

Omsättning: 37,9 mkr (43,5 mkr)

Rörelseresultat: 7,8 mkr (4,8 mkr)

Byråintäkt: 32,3 mkr (35,7 mkr)

Rörelsemarginal: 24 procent (14 procent)

Antal anställda: 29 (32)

Utdelning: 5,2 mkr (-)

Soliditet: 30 procent (26 procent)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pond

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News