Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Har byggt Xiaomis varumärke i Norden – nu tar hon över Kit

Publicerad: 10 maj 2021, 13:23

Anna Hansson, affärschef, Christian Albinsson, People People People och Kristina Berg, vd Kit.

Foto: Christian Gustafsson

Efter Linda Öhrn Lernströms sorti från Kit har People People People hittat en ny vd för verksamheten i Kristina Berg,


Ämnen i artikeln:

KitPeople People People

De senaste åren har Kit ställt om från ett mediehus till en kommunikationsbyrå. I förra rapporterade Dagens Media att Linda Öhrn Lernström, som har lett byrån genom resan, lämnar vd-posten.

Den 17 maj tillträder Kristina Berg som ny vd för Kit. Hon har en bakgrund på House of Radon, Alchemy, Nord DDB och Resultify. Det senaste året har hon arbetat med att stärka Xiaomis varumärke i på den nordiska marknaden stärka Xiaomis via East & West Distribution. Hon är också kursansvarig på Berghs. 

– Kristina kommer bli en stor tillgång för Kit då hon har kompetens och bakgrund inom digital marknadsföring och erfarenhet av att bygga upp byråer i expansionsfas. Dessutom är hon väl förankrad i branschen och i vårt nätverk, säger Christian Albinsson, medgrundare av byrånätverket People People People och framöver arbetande styrelseordförande i Kit. 

Framöver står Kit inför en rekryteringsfas. Ambitionen att växa kommer också att stöttas genom ett strategiskt partnerskap med byråer i People People Peoples byrånätverk såsom Oh My och Trickle. Målet är att bli ”den bästa sociala medie-byrån i Norden”.

I ledningsgruppen sitter även Anna Hansson, affärschef, och Sofia Stenseth, chefsstrateg. 

– Framtidens kommunikationslandskap kräver förtjänad uppmärksamhet. Vi är redan där, men det kommer att bli ännu mer påtagligt framöver. Konsumenter ställer högre krav på företags och organisationers kommunikation och närvaro i sociala medier, det ska vi hjälpa våra kunder med, kommenterar Kristina Berg. 

Kit:s tidigare vd, Linda Öhrn Lernström, valde att kliva av uppdraget tidigare i år för att starta egen verksamhet. Hon kommer också att fortsätta som konsult för Kit.

I byrågruppen People People People ingår KIT, Oh My, Spoon, The Domain Was Taken, Fuze PR, Trickle, Gabardin, Sigmar och Post.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KitPeople People People

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.