Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Helena Nyman tar över DT

Publicerad: 21 maj 2018, 11:22

Helena Nyman och Jacob Hilding, tillträdande ansvarig utgivare och tf. chefredaktör på Arbetarbladet.

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman lämnar sin tjänst för att ta över som chefredaktör och ansvarig utgivare på Dalarnas Tidningar (DT).


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarArbetarbladet

För drygt två år sedan tillträdde Helena Nyman sin tjänst som chefredaktör på Arbetarbladet i Gävle.

Nu lämnar hon för att gå vidare till en annan av Mittmedias tidningar i Gävle-Dala regionen – Dalarnas Tidningar. I DT ingår Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Mora Tidning, Nya Ludvika Tidning och Södra Dalarnes Tidning.

– Jag har på nära håll förstått vilken betydelse lokaljournalistiken har i det lokalsamhälle som exempelvis DT är satt att granska och bevaka. Vikten av oberoende journalistik har aldrig varit tydligare än i dag. Därför är jag stolt över att ta över chefredaktörskapet i DT, som under flera år har tagit starka journalistiska grepp, genomfört betydelsefulla granskningar och därigenom engagerar läsarna i viktiga samhällsfrågor, förklarar Helena Nyman i ett pressmeddelande.

Helena Nyman ersätter Carl-Johan Bergman som tidigare i år utsågs till ny redaktionell chef i Mittmedia. Enligt den nya chefredaktören är den digitala journalistiken central för DT.

– Det är viktigt att DT fortsätter att ligga i framkant vad gäller journalistik digitalt och att vi lyckas behålla och få nya digitala kunderr. Allt samtidigt som vi ska fortsätta att leverera lokaljournalistik i papperstidningen, eftersom väldigt, väldigt många varje dag ivrigt väntar på den, säger Helena Nyman.

Helena Nyman ersätts av Jacob Hilding som kliver in som ansvarig utgivare och tf. chefredaktör.

– Vi är inne i en utmanande tid, och att bli tillförordnad chefredaktör, med fullt mandat, är hedrande, säger Jacob Hilding.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.