Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Henrik Torehammar till Ekot

Publicerad: 18 oktober 2017, 07:31

Aftonbladets Henrik Torehammar lämnar tidningen och går till Sveriges Radio Ekot.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVHenrik TorehammarEkot

Henrik Torehammar har sedan tidigare varit programledare för Ekots podcast "Det politiska spelet", en podd med Ekots inrikespolitiska kommentatorer Fredrik Furtenbach och Tomas Ramberg samt frilansjournalisten Annie Reuterskiöld.

På Aftonbladet har han främst jobbat med Aftonbladet TV där han bland annat varit sidekick i Aftonbladet Morgon.

Nu går han alltså vidare till Ekots redaktion.

– Att få nörda ner sig i politik under ett valår är en sådan lyx. Att få göra det på Ekot, den redaktion svenska folket litar på mest är fantastiskt. Och lite läskigt. Just nu pågår det ett krig mot fakta och där spelar trovärdig nyhetsjournalistik en nyckelroll. Om jag kan vara en liten kugge i det maskineriet så kan jag dö nöjd, säger Henrik Torehammar.

Ekot kommer under det kommande valåret fortsätta sin satsning på Det politiska spelet och vidareutveckla podden.

– Det känns mycket stimulerande att få jobba tillsammans med en så erfaren programledare och politisk bevakare som Torehammar. Ekots politikgrupp kommer framöver att bli ännu mer involverad i Det politiska spelet och tillsammans kan vi utveckla konceptet för att nå en ännu större publik, säger Thomas Björkman, chef för Ekots politikgrupp.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.