Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hill+Knowlton Strategies byter vd

Publicerad: 14 april 2021, 08:22

Jenny Åström och Åsa Mogerud

Åsa Mogerud, med många års erfarenhet på Hill+Knowlton Strategies tar över som tillförordnad vd när Jenny Åström lämnar bolaget.


Ämnen i artikeln:

Hill+Knowlton Strategies

Efter drygt fem år som vd lämnar Jenny Åström Hill+Knowlton Strategies Sverige. Åsa Mogerud, som under tre sejourer arbetat sammanlagt har arbetat sammanlagt sex år på byrån, tar över som tillförordnad vd.

– Det har varit fem otroligt roliga år, där byrån under mitt ledarskap både gjort en kulturell och en finansiell transformation. Vi har vunnit två Cannes Lions tillsammans med RBK och jag är otroligt stolt över att Hill+Knowlton är en mycket välmående byrå med fantastiska kunder och medarbetare. Men nu är det dags för mig att hitta på något annat, säger Jenny Åström i en kommentar. 

Åsa Mogerud är i dag kundansvarig och leder byråns erbjudande inom corporate communications och Public Affairs. Hon har tidigare varit politiskt sakkunnig i åtta år hos dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt och arbetade på Narva 2017-2018. 

Med ny vd på plats vill byrån ta vara på möjligheten att växa i Sverige. Nu startar Hill+Knowlton Strategies en process för att ytterligare stärka teamet.

– Som tillförordnad vd är Åsas nätverk både inom och utom Hill+Knowlton Strategies är värdefulla tillgångar för både befintliga och nya kunder, och därmed för vår fortsatta tillväxt. Åsa har också rätt ledaregenskaper för att ta kontoret framåt, säger Henrik Halvorsen, Nordenchef för Hill+Knowlton Strategies i en kommentar,

– Vi har arbetat hårt och målinriktat och står idag starka, med både innovationsdjup och en bred nordisk plattform i ryggen. Två saker som tydligt efterfrågas i marknaden. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta den här resan, säger Åsa Mogerud i en kommentar. 

Hill+Knowlton Strategies

Hill+Knowlton Strategies etablerade sig i Stockholm 1996 och har i dag drygt 20 konsulter i Stockholm och 120 i Norden. I årsredovisningen från 2019 omsatte bolaget 20,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på - 454 000 kronor. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hill+Knowlton Strategies

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.