Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon är Google Sveriges nya chef

Publicerad: 18 januari 2016, 11:51

Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Foto: Pressbild.

UPPDATERAD. Anna Wikland tar över som Sverigechef på Google efter Anders Berglund. Hon rekryteras internt från posten som affärsområdesansvarig för retail och telecom.


Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

I höstas berättade Resumé att Anders Berglund lämnade jobbet som Sverigechef på Google efter mindre än två år. Sedan dess har rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågått, och nu har de hittat rätt person i de egna leden.

Anna Wikland
anslöt till Google år 2014. Då kom hon från Keybroker där hon arbetade som vd och dessförinnan som försäljningschef.

De senaste två åren har hon ansvarat för Googles kunder inom handel och telekom. Men nu kliver hon upp och axlar det övergripande ansvaret för bolagets verksamhet i Sverige.

– Jag är oerhört glad över att ha blivit utsedd till ny Sverigechef för Google, säger hon i ett pressmeddelande.

Hur gick processen till?
– Jag kan inte berätta mer än att jag sökte jobbet och att det var intensiv process med alla typer av intervjuer som Google alltid har. Men eftersom jag var föräldraledig skedde allt hemifrån.

Vad var det främst som lockade med jobbet?
– Det är många saker. Men de tre främsta är att få fortsätta jobba med det team av jätteduktiga människor som finns på Google Sverige och förhoppningsvis kunna bygga ett ännu starkare team. Sedan att få fortsätta jobba med digital utveckling för Google som jag brinner mycket för, och att få jobba mot företag i Sverige och hjälpa dem att lyckas med den digitala utvecklingen.

Vilka är de främsta utmaningarna?
– Jag avvaktar att kommentera det. Jag är fortfarande mammaledig och vill ha tid att fundera på det ordentligt för att kunna ge bra svar.

Vad är det som utmärker att jobba på Google?
– Google är extremt måna om oss som jobbar här. Det är en jättebra arbetsgivare och det är en otroligt härlig och varm kultur här. Det är något jag verkligen värnar och tycker om.

Hur är det att arbeta för ett så stort varumärke?
– Jättekul. Jag tycker att det är roligt att få vara del av ett bolag som driver den digitala agendan i världen. Det tilltalar mig mycket.

Anna Wikland tillträder sin nya tjänst i april.
– Anna har med sin kompetens, ledarskapsförmåga och personlighet gjort ett fantastiskt arbete sedan hon började på Google för två år sedan. Vi är väldigt nöjda över att Anna tackat ja till rollen som ny Sverigechef, menar Peter Friis, chef för Google i norra Europa.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.