Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon är Sirens nya chefredaktör

Publicerad: 14 april 2016, 08:03

Nyhetsbyrån Siren får en ny chefredaktör, och det är Emma Boëthius som tar över rodret från Matti Larsson.


Ämnen i artikeln:

Matti Larsson

Emma Boëthius tar över rollen som chefredaktör efter grundaren Matti Larsson, som kommer fortsätta som vd för företaget. År 2014 rekryterades Emma Boëthius från Expressen efter nio år på mediebolaget. Där jobbade hon bland annat som nyhetschef, nöjeschef och även inhoppande editionschef.

Så här långt har Emma Boëthius roll på Siren varit nyhetschef, och nu är de väldigt glada att hon tackat ja till nästa utmaning.

– Emmas mångsidiga journalistiska kunskap och gedigna bakgrund som arbetsledare kommer att vara perfekt när hon nu tar över jobbet som chefredaktör. Hon har stor förståelse för våra kunders olika behov, viktig erfarenhet av förändringsarbete, en digital spetskompetens och ett fantastiskt driv, säger Matti Larsson i ett uttalande.

Emma Boëthius gläds själv också över uppdraget.

– Det här är ett drömjobb. Siren är en av Gräv-Sveriges viktigaste aktörer, och det enorma jobb våra medarbetare gör varje dag är unikt. Att få leda och utveckla det journalistiska arbetet på en så pigg och kunnig redaktion som Siren känns som en fantastiskt rolig utmaning.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Matti Larsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.