Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny byråledare på Welcom

Publicerad: 7 januari 2021, 13:42

Lena Olander.

Foto: Press

Lena Olander axlar rollen som vice vd och byråledare på kommunikationsbyrån Welcom. ”Jag tror att 2021 kommer handla om att ta tillvara på den kreativitet som uppkommit under pandemin, arbeta med nya kund- och konsumtionsbeteenden och sätta nya planer därefter”, säger hon i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

WelcomRud Pedersen

Lena Olander var tidigare kundansvarig projektledare på Forsman & Bodenfors i Göteborg och arbetade innan dess på koncept- och designbyrån Stylt Trampoli AB. Totalt har hon 25 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation, både på byrå- och kundsidan. 

Nu står det klart att hon kliver in på kommunikationsbyrån Welcom, som ny byråledare och vice vd. Göteborgsbyrån är sedan 2017 en del av den internationella kommunikationsbyrågruppen Rud Pedersen Group. 

– Jag har haft förmånen att leda flera framgångsrika kommunikationskoncept med både traditionella, digitala och PR-starka leveranser. Min breda kompetens med min både affärsmässiga och operativa handlingskraft, ser jag som bra egenskaper när byråer behöver arbeta allt mer nära sina kunder, säger Lena Olander i ett pressmeddelande.

Läs mer: Welcom ökar förlusten för tredje året i rad: ”Enligt plan” 

Runt 25 personer är anställda på bolaget. Morten Rud Pedersen, som även är vd för Rud Pedersen Group, är vd för kommunikationsbyrån sedan i somras.

– Det finns många duktiga fullservicebyråer på marknaden men de har mer satta strukturer och större utmaningar att vara lika snabbfotade och flexibla som vi i en mindre och tajtare verksamhet kan vara. Jag tror att 2021 kommer handla om att ta tillvara på den kreativitet som uppkommit under pandemin, arbeta med nya kund- och konsumtionsbeteenden och sätta nya planer därefter. Welcoms erfarenhet att göra research och insiktsanalys i kombination med samhällsviktiga debatter kan göra skillnad för varumärken att på riktigt arbeta hållbart men också bidra till medmänniskors välmående och hopp, säger Lena Olander. 

Läs mer: Vd-byte på Welcom – Morten Rud Pedersen tar över 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

WelcomRud Pedersen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.