Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny kommunikationschef på Socialdemokraterna

Publicerad: 14 november 2017, 14:10

Helena Salomonson har tidigare varit vice vd för Riksteatern.

Foto: Press

Efter att Socialdemokraterna har stått utan permanent kommunikationschef står det nu klart att Helena Salomonson tillträder tjänsten.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

De senaste månaderna har Juan Pablo Roa haft rollen som tf. kommunikationschef på Socialdemokraterna. Nu har posten fått en permanent lösning i Helena Salomonson.

Salomonson kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på satsrådsberedningens samordningskanlsi. Innan dess har hon varit vice vd med ansvar för kommunikationen på Riksteatern samt varit ordförande för organisationen Ideell kulturallians.

– Socialdemokraternas styrka är att vi också är en folkrörelse. Vi finns på plats i hela Sverige och har därigenom en mängd medkommunikatörer runtom i landet. Ett stort fokus i mitt arbete kommer att ligga på att samordna det lokala och nationella. Vi har också lagt en stark budget som tar tag i de utmaningar vi står inför. Socialdemokraterna har en stark berättelse och viktig sakpolitik. Mitt uppdrag handlar om att göra detta tydligt för väljarna.

Vilka kommer att bli de avgörande kommunikationsnycklarna i riksdagsvalet 2018?

– Precis som den politiska debatten kommer vi att jobba på att sammanlänka stad och land. Vi får inte vara naiva inför felaktigheter och det allt hårdare och polariserade klimatet på sociala medier. Med det sagt får man inte glömma alla positiva inslag i debattklimatet som sociala medier bidrar med. Våra företrädare får enormt mycket kommentarer och feedback. Att endast fokusera på påverkansoperationer och näthat vinner ingen på.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.