Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny koncern-vd på Perfect Day

Publicerad: 5 november 2018, 10:09

Karolina Roslund har tidigare varit rådgivare åt en rad olika startupbolag.

Efter att Hannah Widell och Amanda Schulman i början av året valde att samla sina verksamheter i en och samma koncern är nu rekryteringsprocessen för en ny vd avslutad.


Ämnen i artikeln:

Daisy GraceAmanda SchulmanHannah WidellPerfect Day

I Perfect Day-koncernen ingår verksamheter som Perfect Day, HannahAmanda.com och Daisy Grace. Koncernen har bland annat Bonnier Ventures som investerare och delägare.

Sedan beslutet att samla alla verksamheter i en och samma koncern har man varit på jakt efter en person som kan leda den nya organisationen, och nu presenteras Karolina Roslund som ny vd. Karolina Roslund kommer senast från acceleratorn Transformind, en verksamhet hon själv startat upp. Innan dess har hon bland annat varit vice vd för undersökningsföretaget Nepa och förlagschef på Bonnier Tidskrifter.

– När vi träffade Karolina klickade det direkt. Hon har en uppsättning egenskaper och erfarenheter som är precis vad vi har letat efter. Vi vill ge den nya koncernen och dess olika delar de bästa förutsättningarna att utvecklas på rätt sätt långsiktigt, och det får vi med den nya organisationen och Karolina på plats, säger Hannah Widell som blir styrelseordförande i koncernen.

Framtill nu har Hannah Widell själv fungerat som koncern-vd, en roll hon alltså nu överlåter till Karolina Roslund. Tanken bakom den nya koncernen är att skapa ett kretslopp där innehålls- och e-handelsdelen stärker varandra.

– Att koppla ihop karaktärsdrivet innehåll med e-handel i samma ekosystem är ett nyskapande tänk som gör detta jobb otroligt spännande. Det är en extra lycka att gå in i en kreativ verksamhet igen. För mig är människorna i organisationen nyckeln och här finns fantastiskt mycket mod och energi. Det är precis den här typen av bolag jag tycker om att jobba i, säger Karolina Roslund.

Hannah Widell och Amanda Schulman kommer framöver att fungera som kreativa chefer för koncernen.

– Vi och Karolina kompletterar varandra väldigt bra, då denna rekrytering ger oss möjlighet att fokusera helhjärtat på innehållet och produkterna. Det senaste året har handlat om att sätta en ny struktur och skapa en trygghet i den, och att lägga en långsiktigt stabil grund för en ny fas. Nu känner vi oss redo att ta nästa steg, säger Hannah Widell.

Tidigare i år rapporterade Resumé om vad tidigare anställda på Perfect Day upplevde som en mobbnings- och tystnadskultur på bolaget.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.