Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny kulturredaktör på Fokus

Publicerad: 29 juni 2018, 13:01

I början av juni lämnade Kristin Lundell journalistiken och rollen som kulturredaktör på Fokus. Nu ersätts hon av Nina van den Brink.


Ämnen i artikeln:

Kristin LundellFokusDI WeekendAller Media

Resumé skrev den 4 juni om att Kristin Lundell lämnar rollen som kulturredaktör på Fokus och journalistbranschen efter 17 år. Hennes nya uppdrag blir som pressekreterare för Moderna museet.

Nu har Fokus hittat en ersättare i journalisten Nina van den Brink, som tidigare arbetat som redaktör och reporter på tidningen. Hon kommer närmast från en roll som reporter och biträdande redaktör på DI Weekend, samt som novellredaktör på Aller Media.

Till Fokus berättar Nina van den Brink varför hon tar över kultursidorna:

– Egentligen är det en fråga som tar över kultursidorna: Varför? Och varför just nu? Jag är samtidstorsk på så vis att jag är intresserad av det som händer nu och snart. I hela mitt liv har jag tyckt att jag lever i den bästa av tider, möjligen med undantag för futuristernas St Petersburg 1912.

– Film, teater och litteratur är mina hjärteområden, men jag vill att Fokus ska bli bättre på att spegla den allt mer dominerande guldtubskulturen.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.