Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny nordisk kommunikationschef på Spotify

Publicerad: 29 januari 2019, 12:22

Geelmuyden Kieses tidigare vd och partner Frida Berg tar över ansvaret för Spotifys kommunikation på den nordiska marknaden efter Sofie Grant.


Ämnen i artikeln:

SpotifyFrida BergKommunikation

Det var i november som Resumé rapporterade om Sofie Grants sorti från Spotify efter åtta år som nordisk kommunikationschef för musiktjänsten och varit med på en resa där bolaget växt från 70 till 2000 anställda.

– Att se Spotify erövra världen har varit ett riktigt äventyr. Jag kommer alltid vara tacksam för att ha tagit del av resan i att bygga ett av de mest älskade varumärkena i Norden. Åren här är ovärderliga, sade Sofie Grant till Resumé då.

Nu står det klart att hon ersätts av Frida Berg som hämtas från Geelmuyden Kieses Stockholmskontor, vilket Dagens Opinion var först att rapportera om.

Under tiden på pr-byrån har hon varit, partner, delägare och suttit med i ledningsgruppen. Mellan 2015 och 2017 var hon vd för Geelmuyden Kiese Stockholm, men klev ner från posten i samband med att hon kom tillbaka från sin föräldrarledighet. Innan tiden på GK hade hon bland annat varit presschef för McDonald's.

Frida Berg gjorde sin första arbetsdag på Spotify under måndagen och befinner sig just nu på resande fot.

"Jag har börjat på världens roligaste jobb", skriver Frida Berg i ett sms till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.