Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir ny presschef på Centerpartiet

Publicerad: 14 augusti 2019, 14:19

Amanda Billner lämnar rollen som ekonomi- och politikreporter på internationella Bloomberg News för att bli presschef på Centerpartiet.


Sedan riksdagsvalet har flera partiet stuvat om rejält på sina kommunikationsavdelningar. Bland annat har den profilerade ledarskribenten Per Gudmundsson tagit över som presschef på Kristdemokraterna, Charlotta Helge tagit över efter Ola Spännar som kommunikationschef på Centerpartiet medan Andreas Hamrin tagit över som ny presschef på Moderaterna.

Nu annonserar även Centerpartiet en ny presschef – den erfarna reportern Amanda Billner. De senaste fem åren har Amanda Billner jobbat som ekonomi- och politikreporter på internationella Bloomberg News och har tidigare i karriären även jobbat på TT, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

– Det ska bli spännande att arbeta för ett politiskt parti och utveckla Centerpartiets pressarbete. Efter fantastiska valresultat både i riksdags- och EU-valet finns det mycket att göra. Jag ser fram mot att kliva in i min nya roll, säger Amanda Billner i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt stolta över att Amanda nu börjar hos oss. Med hennes journalistiska bakgrund tror vi att Centerpartiet kan vässa pressarbetet ytterligare, säger Charlotta Helge, kommunikationschef.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.