Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Hon blir ny vd för Finansliv

Publicerad: 4 Augusti 2016, 13:15

Agnetha Jönsson blir ny vd och chefredaktör för tidningen Finansliv. Hon kommer närmast från Aktiespararen.


Ämnen i artikeln:

FinanslivChefredaktörVDMartin Ahlquist

Finanslivs styrelse har valt Agnetha Jönsson som ny vd och chefredaktör för tidningen. Hon ersätter Martin Ahlquist som har varit tf vd och chefredaktör för Finansliv sedan december 2015. Han börjar i höst som politikchef på Expressen.

Agnetha Jönsson kommer närmast från medlemstidningen Aktiespararen där hon varit chefredaktör. Hon har tidigare arbetat som börsredaktör på Affärsvärlden, samt reporter på Privata Affärer och Dagens Nyheter. Innan Agnetha Jönsson sadlade om till journalist hade hon även en karriär på Nordea, Matteus Fondkommission, SEB och Swedbank.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Finanslivs duktiga medarbetar ta de olika verksamheterna ytterligare ett steg. Det ska bli roligt att kombinera mina två favoritbranscher och arbeta för att göra Finansliv än mer angelägen och oumbärlig för alla i branschen, säger Agnetha Jönsson i en kommentar.

Charlotte Skog, ordförande Finansliv, säger:

– Vi är mycket nöjda och glada över att kunna knyta Agnetha Jönsson till oss. Agnethas stora erfarenhet från såväl medie- som finansbranschen passar väl in i Finanslivs fortsatta utveckling.

Finansliv hade en omsättning på 10,8 (10,6) miljoner kronor under 2015 och redovisade ett rörelseresultat på 0,6 (0) miljoner kronor. Tidningen hade 5 (5) anställda.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.