onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir SVT:s nya korre i Peking

Publicerad: 30 januari 2018, 09:08

Ulrika Bergsten

Foto: Johan Paulin/SVT

Den tidigare Europakorrespondenten Ulrika Bergsten blir SVT:s nya korrespondent i Asien med start i höst.

Ämnen i artikeln:

SVTKina

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ulrika Bergsten tillträder sin nya tjänst den 1 september. Susan Ritzén, SVT:s nuvarande korrespondent i Peking, återvänder efter sommaren till redaktionen i Stockholm efter tre år i Asien.

– Att få bevaka Asien – och inte minst Kina – är för mig det allra mest spännande uppdraget som korrespondent just nu. Kina är ju en stormakt med inflytande inte bara i Asien, utan långt ut i världen. Att få möjligheten att följa politik och ekonomi i Kinas spår de närmaste åren ska bli väldigt intressant. Jag tror dessutom att vi kommer att se ett större kinesiskt avtryck också på vardagliga saker som t ex populärkultur. Och jag ser fram emot att få berätta både om politik och vardag från Asien, säger Ulrika Bergsten.

Ulrika Bergsten var under åren 2013 till 2017 Europakorrespondent för SVT. Hon började arbeta på SVT år 2000 och har arbetat på både SVT Sport och Rapport som både programledare och redaktör. Hon är född och uppvuxen i Uppsala.

– Ulrika har en suverän förmåga att förklara komplicerade skeenden och göra dem begripliga för en bred publik. Jag tror att hennes erfarenhet av att bevaka storpolitiken i Europa kan komma väl till pass också i Asien och i Kina. Jag är jätteglad över att Ulrika vill ta sig an denna viktiga uppgift, säger utrikeschef Pia Bernhardson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev