Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon blir vice presschef för regeringen

Publicerad: 10 juni 2016, 07:08

Anne Ekberg har varit pressekreterare åt statsminister Stefan Löfven (S). Nu går hon vidare och blir vice presschef för regeringen.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaStefan Löfven

Innan Anne Ekberg började jobba i politiken var hon marknadschef på Ordfront förlag. Men i februari 2012 tillträdde hon jobbet som pressekreterare hos Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

I dag delar hon på den uppgiften tillsammans med Erik Nises, men framöver kommer Anne Ekberg att tillträda ett nytt jobb. Hon ska nämligen bli vice presschef och rapportera till Odd Guteland som är regeringens presschef.
– Jag ska leda, samordna, planera och stärka regeringens press- och kommunikationsarbete, säger hon.

Själv har hon trivts bra i hetluften kring partiledaren och statsministern, men nu känns det rätt att byta arbetsuppgifter.
– Jag har ofta sagt att vara statsministerns pressekreterare är det roligaste, mest lärorika och intressantaste jobb man kan ha i politiken och att det inte finns någon annan tjänst jag vill ha. Men det fanns det. Det här ska bli superkul, säger Anne Ekberg.

Hennes efterträdare blir Ingela Nilsson, pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Eric Bucht.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.