Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon byter SVT mot TV4

Publicerad: 2 juli 2015, 11:11

Ebba Kleberg von Sydow. Foto: Beata Holmgren.

I våras valde Ebba Kleberg von Sydow att lämna SVT. Nu står det klart att hon går till konkurrenten.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowEbba Kleberg von SydowSVTTV4

Efter fem år på SVT meddelade Ebba Kleberg von Sydow i våras att hon lämnar kanalen för nya utmaningar. Det sista uppdraget blev prinsbröllopet i juni. Nu berättar nämligen TV4 att de har värvat henne som programledare för Nyhetsmorgon söndag. Hon börjar sitt nya jobb i september.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till Nyhetsmorgon! Hon och Jessica Almenäs blir ett urstarkt team för våra söndagar. Ebba är en redan etablerad och omtyckt profil med en upparbetad publik på flera olika plattformar, och det är precis så vi vill fortsätta bygga Nyhetsmorgon, som ett ekosystem av innehåll i olika kanaler, säger Viveka Hansson TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle i ett pressmeddelande.

Dessutom flyttar hon över sin blogg till TV4:s plattform.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT. Nyhetsmorgon är en naturlig fortsättning av mitt arbete de senaste åren med direktsändningar, brett tilltal och livsstilsbevakning som engagerar - och så finns ett digitalt tänk som är imponerande. Jag är fantastiskt peppad och glad, kommenterar Ebba Kleberg von Sydow.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.