Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon ersätter Linda Waxin som Ownershifts generalsekreterare

Publicerad: 12 januari 2022, 12:56

Emma Knaggård Wendt

Emma Knaggård Wendt har en bakgrund som varumärkesstrateg och organisationsutvecklare och ersätter Linda Waxin.


Ämnen i artikeln:

Jämställdhet

Den partipolitiskt oberoende tankesmedjan Ownershift som verkar för kvinnors ökade samhällsinflytande genom kvinnors ägande, har rekryterat en extern generalsekreterare som tillträder 3 januari 2022. Organisationsutvecklaren Emma Knaggård Wendt har erfarenhet från såväl näringsliv som ideell sektor och hennes uppdrag är att ta Ownershift till nästa nivå när det gäller organisering, finansiering och bredare genomslag.

Emma Knaggård Wendt har ägt och drivit egna bolag, jobbat med företagarfrågor genom bland annat Företagarna, Svenskt Näringsliv, Yeos, Mentor Sverige, Ung Företagsamhet. Hon sitter idag i Röda Korset Sveriges styrelse och har tidigare varit ordförande samt tf generalsekreterare i Ung Cancer. Knaggård Wendt har också belönats för sitt ledarskap av Konungens Stiftelse med utmärkelsen Kompassrosen.

Rekryteringen är gjord av Ownershifts styrelse med stöd av rekryteringsbolaget Fairplace. Hon ersätter Linda Waxin som grundade tankesmedjan 2018 tillsammans med Hyper Islands tidigare vd Charlotte Sundåker

– Ownershift befinner sig i dag i ett spännande läge där min kompetens kommer till sin rätt, där just organisationsutveckling, finansieringsfrågor och varumärket är redo för nästa steg. Kvinnors ägande, ekonomiska autonomi och inflytande är dessutom en samhällsfråga som jag genuint brinner för. Som dotter till en ensamstående kvinna med knappa resurser vet jag dessutom vad begränsningar i ekonomisk autonomi och riskbenägenhet kan innebära. Det som övertygade mig att ta mig an detta viktiga uppdrag är också grundarnas, forskningsteamet och styrelsens långsiktiga ambition kring just forskning och systempåverkan. Det är på riktigt, säger Emma Knaggård Wendt i ett pressmeddelande. 

De senaste 18 månaderna har Linda Waxin som organisationens första heltidsarbetande generalsekreterare utvecklat en operativ plattform för kunskaps-, opinions- och påverkansarbete. Parallellt har tankesmedjan arbetat fram en framtidsvision och strategi samt en professionalisering av styrelsearbetet. Insatser som nu gör Ownershift redo att gå in i nästa fas. Linda Waxin kommer framöver att gå vidare till att jobba som entreprenör med ett nytt bolag, men är kvar som medgrundare och rådgivare. Medan Charlotte Sundåker arbetar fortsatt som styrelsens ordförande parallellt med sitt entreprenörskap.

Om Ownershift

Ownershift är en forskningsbaserad, partipolitiskt oberoende, tankesmedja som verkar för kvinnors ökade ekonomiska autonomi och samhällsinflytande genom kvinnors ägande. Ownershift som fokuserar på fakta- och forskningsbaserad kunskapsspridning och opinionsbildning har sedan starten gett ut rapporterna ”Vem äger Sverige?” (2019), ”Varför äger kvinnor och män inte lika mycket än?” (2020), ”Vem äger marken du går på?” (2021) och 2022 ges den fjärde rapporten ut. Ownershift första politiska krav ”Vi vill veta: Hur stor del av statens miljardsatsningar på entreprenörskap når kvinnor?” gavs ut 2021. Ownershift är en ideell förening.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jämställdhet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.